Yhdistyksen esittely

JARU ry toimii poliittisesti sitoutumattomana, aatteellisena sekä toiminnallisena yhdistyksenä sukupuoleen ja sotilasarvoon tai -arvottomuuteen katsomatta pääasiassa Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden keskuudessa, Suomen valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa tukien, sekä ohjaamalla ja kannustamalla reserviläistoimintaa.

11.3.1968 perustettu Jyväskylän Akateemiset Reservinupseerit (JARU r.y.) kuuluu jäsenenä 20.5.1968 perustettuun Opiskelijain Reserviupseeripiiriin (ORUP r.y.) ja on samalla 17.5.1931 perustetun Suomen Reserviupseeriliiton (RUL r.y.) alainen jäsenyhdistys.

JARU:n edeltäjänä toimi vuosina 1954-1968 Jyväskylän kasvatusopillisen korkeakoulun reserviupseerikerho. Historiaa on koottu niin nykyisille jäsenille kuin jälkipolvillekin yli 40 vuoden ajalta ja myöhemmin tuo aineisto tuodaan näillekin sivuille.

Jäsenistö

Yhdistyksessä on jäseniä noin 200 henkeä, jotka ovat myös RUL:n jäseniä ORUP:n kautta. RUL:n kautta jäsenet saavat koteihinsa Reserviläinen-lehden, johon osa JARU:lle maksettavasta jäsenmaksustakin menee.

Yhdistyksen jäsenmäärä pyöri pitkään 20-30 hengen tietämissä aina -90 luvulle alkuun asti. Tällöin muun maan ohella koettiin Jarussa lama-aika raskaasti ja aina silloin tällöin kuulee saunailloissa vanhemmilta jäseniltä kuinka he ovat jopa kokouksessa keskustelleet koko yhdistyksen lakkauttamisesta. Aktiiveja ei kertakaikkiaan ollut.

Kun pahimmasta selvittiin, rupesi yhdistyksen jäsenmäärä kasvamaan tasaisesti ja erityisesti vuosituhannen vaihteessa jäsenmäärän kasvu yllätti kaikki. Yksittäisten aktiivien rekryintikamppanja puri tehokkaasti ja jäsenmäärää saatiin kasvatettua. Ehkäpä hieman laadun kustannuksella, mutta mikä tärkeintä, tarttui mukaan myös asiasta oikeasti kiinnostuneita. Osittain tämän johdosta, ja aktiivisena jatkuneen rekrytoinnin seurauksena JARU on saavuttanut RUL:n jäsenhankintakilpailuissa menestystä, joista merkittävin tulos tuli vuonna 2006, jolloin yhdistys oli kasvattanut jäsenmääräänsä eniten kaikista RUL:n yhdistykstä. Myös vuonna 2008 JARU oli yksi suhteellisesti eniten kasvaneista yhdistyksistä.

Jarun logo

Two wrongs writemyessay4me.org don’t make a right doing something wrong in response to another wrong is not justified 96